Visvergunning

Visvergunning

Visvergunning. Als karper visser heb je je aan regels en wetten te houden. Je hebt namelijk een visvergunning nodig van de visvereniging bij jouw in de buurt. Of van de vereniging waar jij altijd gaat vissen. Maar ook op het gebied van gesloten tijd van aas- en vissoorten, minimummaten vissoorten en beschermde vissen. Indien je je niet aan deze regels houdt, kan je dat één of meerdere boete’s opleveren.

Visvergunning kopen?

Om te kunnen vissen heb je natuurlijk een visvergunning nodig, maar waar koop je die dan? Je kan de visvergunning kopen bij een viswinkel bij jouw in de buurt, of je koopt hem online op de website van sportvisserij Nederland. De website kun je vinden door hier te klikken. Hier kan je ook je 3e hengel en je nachtvis toestemming kopen.

In de meeste wateren van een visvereniging heb je de 3e hengel en nachtvis toestemming niet nodig. Op het meeste visvereniging water heb je deze toestemming niet nodig tenzij anders beschreven. Vaak is de 3e hengel en nachtvistoestemming nodig als je buiten vereniging water vist.

Boete bedragen hengelsport

Wanneer je niet in het bezit bent van de juiste vergunningen kan het je duur komen te staan. Het vissen zonder vergunning met 1 of 2 hengels kost je namelijk al 140 euro! Maar wanneer je met meer dan 2 hengels zonder vergunning vist dan kost het je al 340 euro.

Op de website van het openbaar ministerie kun je precies zien wat de feitcodes zijn en welke bedragen daar bij horen. Maar het mag dus wel duidelijk zijn dat wanneer je gaat vissen zonder de juiste visvergunning het je een aardig bedrag kan kosten wanneer je betrapt word. Dit kan oplopen tot wel 1500 euro.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.