Verpakken en vervoeren van Koikarpers

Koikarpers kunnen, net als andere huisdieren, in de loop van hun leven medische problemen krijgen, vooral omdat Koikarpers een levensduur van wel 30 jaar hebben. U neemt contact op met de dierenarts omdat uw Koikarper tekenen van verwonding of ziekte vertoont, en tenzij u een dierenarts heeft die aan huis komt, is de kans groot dat het eerste wat ze zullen zeggen is “breng hem maar binnen”.

Er kunnen zich problemen met uw vijver voordoen, of het nu gaat om een noodverhuizing omdat uw vijver door natuurverschijnselen in gevaar is gebracht, of om een geplande verhuizing wegens nieuwbouw. Geen enkele vorm van planning kan garanderen dat u uw Koikarper om de een of andere reden niet zult hoeven verplaatsen.

Met de problemen die zijn ontstaan door recente gebeurtenissen, en alledaagse gebeurtenissen zoals veel voorkomende ziekten, is het absoluut noodzakelijk dat u een plan van aanpak hebt als het om uw trots en vreugde gaat. Het maakt niet uit of het een noodgeval is of niet. Weten hoe je je Koikarper correct verpakt en vervoert kan het verschil betekenen tussen leven en dood.

Benodigde uitrusting om uw koi karper te kunnen verhuizen.

Ten eerste is het altijd een goed idee om alle benodigdheden voor het vervoer van uw Koikarper bij de hand te hebben. Als er een noodgeval met uw Koi is, heeft u misschien geen tijd om naar uw plaatselijke dierenwinkel te gaan om de benodigdheden te verzamelen. Het materiaal dat nodig is om Koi in zakken te vervoeren is klein en gemakkelijk op te bergen wanneer het niet gebruikt wordt.

Zakken – U moet de juiste zakken bij de hand hebben om Koi te vervoeren. Probeer uw Koi niet te vervoeren in vuilniszakken of gewone plastic zakken, want die zijn hier niet voor ontworpen en kunnen schade aan uw Koi veroorzaken. Tenzij u de zakken waarin u uw Koi mee naar huis nam niet vergeten bent, zult u een uitstapje moeten maken naar uw plaatselijke dierenwinkel. Zorg ervoor dat u zakken koopt die groot genoeg zijn om uw Koi in te doen.

Elastiekjes – Je hebt een flink aantal elastiekjes nodig voor elke zak die je koopt. Zorg ervoor dat de elastiekjes van goede kwaliteit zijn, want je wilt niet dat de druk van het water het elastiekje midden in het transport doet knappen.

Net – U zult een net moeten hebben dat groot genoeg is om met uw Koi te kunnen wedijveren. U zult het net nooit nodig hebben om de Koi mee uit het water te trekken, maar wel om uw Koi te leiden en te sturen naar de plaats waar u ze wilt hebben. Netten kunnen uw Koi beschadigen, vooral naarmate ze groter worden.

Emmer – Een emmer is een betere optie voor het vangen van uw Koikarper, aangezien deze uw Koi niet kan verwonden zoals een net dat kan. Zorg er wel voor dat de emmer groot genoeg is voor uw Koi.

Het zakken van uw Koikarper.

Het vangen en in zakken doen van uw Koi is eigenlijk vrij eenvoudig, zolang u maar over de juiste uitrusting beschikt. Als uw vijver groot is, kunt u overwegen de hulp van uw vrienden in te roepen bij het in zakken doen van uw Koi. Gebruik het net om de Koi in de emmer te leiden. Zodra de Koi in de emmer zit, kunt u het overtollige water verwijderen en beginnen met het verpakken van de Koi.

Zorg ervoor dat u de zakken controleert op lekken. Zodra u er zeker van bent dat de zak goed vastzit, plaatst u de zak over de Koi van kop tot staart. Zorg ervoor dat er genoeg water in de zak zit om de kieuwen volledig te bedekken. Laat voldoende lucht open zodat de zak niet te zwaar is om te dragen. Doe de elastiekjes om het uiteinde van de zak en maak ze dubbel tot de zak goed vastzit.

Leg de zakken horizontaal in uw transportcontainer. Zorg ervoor dat u de vis niet buigt wanneer u hem optilt. Zet de zak zo vast dat hij niet verschuift bij stoten en draaien, en dek de vis zo af dat er zo weinig mogelijk warmte en zonlicht kan binnendringen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *