Partikkels & Pellets

Wat zijn partikels?

Partikels en pellets, wat zijn nou eigenlijk partikels? Partikels zijn een verzameling van diverse zaden, granen, bonen en noten. Met grote particles kun op dezelfde manier vissen als met boilies, terwijl de kleinere soorten partikels vooral dienst doen als ondersteunend voer. Een goed voorbeeld hiervan is duivenvoer. Karpers zijn er gek op, maar vele andere vissoorten ook. Daarom zijn ze voor het opzetten van een voercampagne minder geschikt.

Tijgernoten daarentegen, die vrijwel uitsluitend door karpers gegeten worden, zijn daarom beter geschikt. Tijdens het vissen zijn ze wel goed bruikbaar. Het nadeel is ook dat partikels veel witvis aantrekt. Maar waar witvis komt komt ook karper! Omdat partikels en pellets vrij licht zijn in gewicht zul je er niet ver mee kunnen gooien.

Een voerschep is dan handiger om grote hoeveelheden snel te voeren. Wanneer je verder uit de kant wil voeren is een boot of voerboot aan te raden.

Wat zijn pellets?

Een pellet is een cilindervormig korreltje en het basis ingrediënt is vismeel. Dit word samen met andere ingrediënten geperst tot het cilindervormig korreltje. Hier voegen mensen zelf vaak nog olie

of een zoete flavour aan toe. De verschillende oliën en flavours zorgen er voor dat er ook bij lage temperaturen een aantrekkelijke geur ontstaat en karpers en witvis aantrekt.

Je kunt pellets ook als haakaas gebruiken, maar ook gewoon als voerpellets. Partikels en pellets zijn daarom uitermate geschikt om mee op karper te vissen. Je hebt pellets in diverse afmetingen. de kleinste die ik ken is 2 mm en de grootste die ik heb gezien is 15 mm. Maar er zijn nog veel meer verschillende soorten en maten voor partikels en pellets.

Waarom gebruik je partikels en pallets?

Wij zelf gebruiken partikels en pallets niet zo heel erg vaak. Maar we vissen wel graag met tijgernoten. Het is makkelijk te bereiden en snel klaar. Partikels en pellets gebruik je eigenlijk als je snel en instant gaat vissen op karper. Vaak vallen pellets uiteen en zorgen zo voor een goede aantrekkingskracht voor de karper. Je voert eerst wat partikels en pellets en daarboven op leg je je haak aas.

Meestal zorgt dit wel voor een paar mooie karpers in je net. maar zoals met meer dingen moet je ook gewoon een beetje geluk hebben.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.