Over ons

Welkom, Ik ben Robin.

Ik ben karper visser in hart en nieren. Ik ben 37 jaar oud en kom uit Nieuwegein. Ik ben begonnen met karpervissen toen ik 14 jaar oud was. Een vriend van mij viste al een tijdje, en vroeg mij eens mee te gaan. Ik was gelijk verkocht en kocht mijn eigen setje karperhengels bij de plaatselijke viswinkel. Natuurlijk was dit natuurlijk niet veel soeps maar ik wist mij er mee te redden.

We visten vaak rond het Fort Vreeswijk waar nu helaas niet meer gevist mag worden met werphengels. Uren wat zeg ik zelfs dagen hebben wij hier gevist. En na een tijdje hebben we alle karpers gevangen die er toen zwommen. Mooie koi karper, goud karper, spiegelkarper, graskarpers en natuurlijk schubkarpers. Ik kocht een klein koepel tentje bij de Bristol en begon toen ook aan het bekende nachtvissen. Samen met een vriend van mij, waar ik nog steeds wel eens mee op pad ga.

Naar mate de jaren vorderde heb ik steeds meer kennis opgedaan en begon steeds vaker mooie karpers te vangen. Ook kocht ik langzamerhand wat betere en mooie vis spullen. Ging vaak naar Lahr hengelsport wat vroeger altijd bij de Mariaplaats in Utrecht zat. Nu heb ik een leuk setje waar je me vaak mee aan het water zult zien zitten. Door omstandigheden heb ik helaas geen auto en moet ik het op water doen wat hier in de buurt is.

Wat wil ik met deze website?

ik vind het leuk om over het karpervissen te schrijven. En mijn kennis kan delen met andere mensen die net beginnen met het vissen op karper of al enige ervaring hebben en ik toch nog iets kan overbrengen wat iemand nog niet wist. En ik zou het nog leuker vinden als onze bezoekers van de website ook hun verhaal willen doen en kennis willen overbrengen naar andere bezoekers door een verslag van een sessie te plaatsen op onze website. Maar sfeer foto’s en foto’s van vangsten zijn ook zeker welkom.

Ook ik, ben nog lang niet uitgeleerd als het gaat om het vissen op karper. Ik leer nog steeds bij en ik vind dat helemaal geweldig. Sinds kort vis ik op de Hollandse IJssel en ben hier al een aantal weken aan het voeren maar heb nog geen karper mogen vangen.

Genoeg over mij, laten we verder bouwen aan een mooie en informatieve website. Voor en door karper vissers!

 

 

Reacties gesloten