Nieuw stukje water, mooie vangst

We zijn al een tijdje op zoek naar een leuk stukje water waar we regelmatig kunnen gaan zitten. We hebben verschillende plekken en wateren bekeken. En kwamen toen uit in tull ’t waal een leuk stukje water waar we al regelmatig hebben gezeten op de zelfde plek. Hier hadden wij tot nog toe geen succes dit jaar. Dus besloten wij om eens andere stukken te gaan bekijken.

Woensdag attendeerde me maat mij op een stukje van het zelfde wateMooie stukje waterr maar op een andere plek.  Hier zijn we dan ook maar eens gaan kijken. We hebben met de deeper pro + gekeken naar de bodem structuur en zijn met mijn voerboot een paar plekken aan het voeren gegaan. Een stukje verderop zat er nog een man te vissen op karper, en omdat dit een onbekend stuk was voor ons besloot ik om een praatje te gaan maken. Maar deze meneer vertelde dat hij hier al 4 dagen had gevist en alleen maar meerval ving.

Dus veel informatie kon of wilde die meneer ons niet geven. Na een paar plekken gekozen te hebben om wat voer achter te laten, zijn wij weer huiswaarts gekeerd en besloten wij om hier vrijdag terug te komen en onze lijnen op de voerplekken neer te leggen. Het is inmiddels vrijdag we zijn er rond 16.00 uur en onze lijnen liggen op de plekken. We zitten wat te turen over het water en observeren wat er allemaal gebeurt. Het is erg druk op het water met vissen die aan de oppervlakte zwemmen maar helaas geen karper te bekennen.

Het is inmiddels 18.00 uur en we besluiten om maar wat te gaan eten. We halen ons gasstelletje te voor schijn en we eten die avond lekker een broodje hamburger met uitjes mayo en ketchup. We zitten wat muziek te luisteren en ondertussen te genieten van het weer en onze broodjes hamburger. Me maat is klaar met eten en staat wat langs de waterkant te turen en ziet zijn swinger heen en weer bewegen maar geen geluid van zijn fox piepers. Hij besluit om toch zijn hengel maar op te pakken en aan te slaan. En ja hoor het is raak, we kunnen nog niet zien wat en hoe groot het is.

Na wat mooie foto’s te hebben gemaakt en het wegen van me maat zijn vis hebben we deze fraaie spiegel van 14.4 kg weer terug gezet in het water. Ik kon mijn broodje weer verder gaan opeten. Me maat heeft inmiddels weer een nieuwe boilie aan zijn lijn gedaan en weer op z’n voerstek neer gelegd. vervolgens komen er wat vrienden langs en zitten wij gezellig te ouwehoeren en met de honden te spelen.

De schemering valt in en het begint langzaam aan donker te worden. We drinken en we roken wat, het is inmiddels 22.00 uur en we worden uit ons gesprek gehaald. Mijn maat krijgt weer een run op zijn hengel nu de andere. Hij pakt zijn hengel op, slaat aan en hangen. Hij vangt nummer 2. Nummer 1 had er wel even de tijd voor nodig om vermoeid te raken zodat we hem konden landen. Nummer 2 daar in tegen was eigenlijk zo op de kant. Deze spiegel zag er wat ouder uit maar was kleiner en lichter dan de eerste.

Na deze op de foto hebben gezet hebben we hem weer terug gezet en zijn ons klaar gaan maken voor de nacht. Ik zelf besluit om mijn haak aas te vernieuwen en doe aan alle drie mijn hengels een nieuwe boilie. Tussen door heb ik zelf wel een slijmjurk ( Brazem) te pakken maar hier ben ik zelf niet blij mee en heb hem dan ook snel onthaakt en terug gezet. Onze lijnen zijn klaar voor de nacht.

Rond 02.00 wordt ik gewekt door mijn delkim sounderbox en schiet mijn tent uit. Ik sta bij mijn hengels en het piepen houd op en voor de zekerheid besluit ik toch om te kijken of er wat aan zit. Maar helaas is dit niet het geval. ik ben moe en wil graag verder slapen dus besluit om snel mijn hengel terug te leggen maar dan met de lijn onder het eigen kantje. De gehele nacht en vroege ochtend gebeurt er helaas niets meer. Na een lekker ontbijtje van een gebakken ei met spek en een heerlijk bakje koffie besluiten wij om tegen 11.00 uur alles maar op te ruimen en weer naar huis te gaan.

Al met al was dit op een stuk onbekend terrein voor ons toch een geslaagde sessie. Wij gaan hier zeker terugkomen!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *