Eerste keer op onbekend water plas veldhuizen.

Plas veldhuizen. Het heeft even mogen duren, maar we hebben weer een leuke blog om te schrijven. 3 weken geleden zijn we eens gaan kijken op een water bij ons in de buurt. Ik zelf ( Robin ) Heb hier één keer eerder gevist met een wedstrijd. Helaas is er toen maar 1 vis gevangen. Maar goed daar gaat dit verslag niet over.

Ik ben samen met mijn maat Roéll gaan kijken op plas veldhuizen. Voor Roell was dit de eerste keer op dit water. We hebben daar wat rondgekeken en hebben drie stekken uitgekozen. Plas Veldhuizen is gelegen in De Meern, in de nieuwbouwwijk Veldhuizen. Het water is gegraven als onderdeel van de nieuwbouwwijk welke in de periode 1997-2003 is aangelegd. Het water is ongeveer 1300 meter lang en gemiddeld 100 meter breed, met een oppervlak van 18,2 hectare. De totale oeverlengte is bijna 7400 meter. De plas een gemiddelde diepte van ongeveer 2 tot 2,5 meter en een maximale diepte van 3,5 meter. De bodem bestaat voor het grootste deel uit zand.

Kleine hoeveelheid voorvoeren.

We zijn daar woensdag gaan kijken en hebben daar een leuk plekje gevonden om 2 dagen te vertoeven. We zijn woensdag begonnen met een klein beetje voor voeren op een paar verschillende plekken. Dit hebben wij donderdag nog eens herhaald. We hebben ongeveer in 2 dagen voorvoeren 5 kilo met tijgernoten en boilies verspreid gevoerd.

We zouden eigenlijk maar een sessie van van één nachtje gaan. Maar vrijdag gingen wij nog een keertje voeren, maar we besloten om vrijdag tot zondag te gaan blijven. We zijn onze spullen gaan opzetten. Roell en ik zaten ongeveer 50 meter uit elkaar. Aangekomen zetten wij eigenlijk altijd eerst onze hengels op en daarna pas onze tent.

Lijnen zijn nat, stekken zijn gekozen. en wij beginnen zoals altijd met het opzetten van de rest van onze spullen om daar een weekend te kunnen vertoeven. Na ongeveer 10 minuten zijn we klaar en geïnstalleerd. Ik besluit om even bij me maat te gaan kijken. Die was nog bezig met z’n tent in te richten.

Eerste run op plas veldhuizen.

Ik sta met mijn rug naar Roell zijn hengels en hoor een spoel aflopen ergens in de verte. Ik draai mij om en zie de punt van Roell zijn hengels druk heen en weer slingeren. Dus ik zeg me maat je hebt beet. Hij vliegt naar zijn hengel slaat aan en hangen! Is die toch vergeten zijn piepers aan te zetten!

Nog geen 10 minuten liggen Roell z’n hengels.

En vis nummer 1 is een feit. Niet een hele grote maar voor de eerste keer op een nieuw water, toch wel leuk om na 10 minuten al een aanbeet te hebben. Nadat we deze karper hebben kunnen landen even snel wegen een foto, en weer terug naar zijn vertrouwde omgeving. 12 kilo mag deze wegen.

Plas veldhuizen

Nadat we deze mooie vis hebben terug gezet ben ik ( Robin ) terug gelopen naar me eigen stek. Het was erg warm en ik houd daar absoluut niet van. Ik zocht een lekker stukje schaduw op en ben op mijn stoel gaan zitten en het water observeren.

Na een uur observeren roept mijn maat.

Ik zit te genieten van de natuur om mij heen. Ik kan uren zitten turen. Nadat ik een uur hier en daar het water heb geobserveerd hoor ik mijn maat roepen. Dus ik sta op uit me luie stoel doe mijn Delkim receiver in me zak en wandel naar de stek van me maat.

En ja hoor hij staat weer met zijn hengel in z’n handen. Maar dit keer zie ik dat de hengel wel erg krom staat vergeleken bij de eerste vis. Ook duurt het een stuk langer om de vis te kunnen landen. Nu heb ik echt het gevoel dat onze sessie op Plas Veldhuizen wel eens een hele goede sessie kan worden.

Ja hoor nummer twee is een feit! Na ongeveer 2 uur vissen heeft mijn maat er weer een weten te strikken op een chod rig. 18,6 kilo mag deze mooie spiegel wegen, en tevens mijn maat zijn pr! Ook hiervan maken wij weer een mooie foto en zetten wij de vis weer netjes terug.

Plas veldhuizen vis 2

Mooie vis wij zijn nu al erg tevreden over deze sessie. De schemering valt in en verder blijft het eigenlijk erg rustig. We zitten nog wat na te praten en ik besluit om maar eens terug te lopen naar mijn eigen hengels. Ik heb wat trek en maak een blik knakworsten open die ik op een bolletje kwak met wat mosterd.

Inmiddels is het donker en al rond een uur of 00.00 en ik besluit om een poging te wagen om maar wat te gaan slapen. Maar het is nog steeds erg warm en ik kom maar niet in slaap. Dan maar even Netflix kijken op mijn telefoon. Ik zie dat het inmiddels 02.00 is en besluit nog maar eens om een poging te wagen om te gaan slapen.

3 uur s’nachts en me Delkim wekt mij langs plas veldhuizen.

Ik was net in slaap gevallen was erg moe maar door de warmte kon ik gewoon niet slapen. Maar toch lukte het mij om in slaap te vallen. Na 100 keer omdraaien op mijn stretcher was ik schijnbaar toch in slaap gevallen. 03.00 En ik wordt wakker van een gierende Delkim, ik schiet uit me slaapzak en loop naar mijn hengel. Pak hem op en sla aan.

Maar ik was zelf mijn onthaakmat vergeten en besloot om eerst de vis te drillen en in mijn schepnet te landen. Aangezien ik netjes met de vis om wil gaan pak ik mijn telefoon en bel Roell wakker. met de vraag of die even de onthaakmat wou komen brengen. 5 minuten later staat me maat naast mij met de onthaakmat.

Sorry voor de slechte foto, maar Roell zat met zn dikke vingers voor de camera 🙂

Deze mooie kleine compacte schub woog net 10 kilo. Maar dit was mijn eerste vis dit jaar op een water. Ik heb dit jaar wel meer vis gevangen maar dat was op betaal water. Na deze foto ben ik snel weer mijn bedje in gedoken. Maar helaas kwam ik weer niet in slaap en heb het licht zien worden.

Inmiddels is het nu zaterdag morgen en vandaag zou het ook weer 31 graden worden. De rest van de dag bleef het rustig. Me maat ving nog een zeelt, Maar tegen 17.00 uur vond ik het wel welletjes geweest. Voelde me eigen niet lekker door de warmte en ben zelf toen maar gaan opruimen en naar huis gegaan. Roell is nog een nachtje gebleven met een andere maat van hem.

Maar dat heeft geen vis meer mogen opleveren. Maar al met al was dit voor ons zeker een geslaagde sessie!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten