Een inleiding tot koivijvers

Koivijvers zijn een populaire hobby geworden in de wereld, en de redenen zijn duidelijk waarom. Koikarpers zijn prachtige, levendige vissen die letterlijk je dag kunnen op vrolijken. Koi zijn er in vele kleuren, variëteiten en soorten, zodat het waarschijnlijk is dat iedereen in de wereld ten minste één soort Koi kan vinden die bij hem of haar past. Koikarpers zijn een welkome schoonheid in uw vijver, maar er is ook een interessante geschiedenis aan verbonden.

Koivijvers brengen geluk volgens de Chinese cultuur.

In de Chinese cultuur wordt van koivijvers gezegd dat ze hun eigenaars geluk brengen. Koivijvers worden gebruikt als een algemeen plan om hun leven te vervullen. Andere delen van de wereld beschouwen Koivijvers als een vorm van ontspanning en sereniteit. In de Verenigde Staten lijken meer en meer mensen Koivijvers meer dan iets anders als plezier te beschouwen. Welke reden u ook heeft om een Koivijver te hebben, ze zullen uw leven zeker opvrolijken.

Het houden van Koi moet echter niet licht worden opgevat. Koi hebben, net als alle andere dieren, tijd en geld nodig om te onderhouden. De meeste Koi-eigenaars die voor het eerst een Koi houden, falen omdat ze het idee krijgen dat het houden van Koi op de een of andere manier gemakkelijk is. Laat je hierdoor echter niet ontmoedigen, want door jezelf te onderwijzen, vergroot je je kansen op succes aanzienlijk.

Het is belangrijk dat u alles leert wat u kunt VOORDAT u begint met het aanschaffen van de dingen die u nodig hebt voor het houden van Koi. Op deze manier zult u zich niet vergissen en iets moeten vervangen wat u al heeft gedaan of gekocht. Vooruit plannen zal niet alleen geld besparen, maar mogelijk ook uw geestelijke gezondheid.

Het is belangrijk dat u zelf informatie inwint in plaats van op andere bronnen te vertrouwen. Mensen zoals uw vijverbouwer hebben een onbeperkte kennis, maar zijn geen betrouwbare bron, omdat ze producten verkopen en bevooroordeeld kunnen zijn. Bovendien, als u eenmaal thuis bent met uw Koi, kan het zijn dat uw vijverbouwer niet beschikbaar is om u te helpen in geval van een probleem.

Koikarpers hebben een persoonlijkheid.

Je zou niet geloven dat Koi een persoonlijkheid hebben die vergelijkbaar is met die van andere dieren. Ze zijn sociaal en kunnen zelfs worden getraind om direct uit de handen van hun eigenaar te eten. Hoe meer tijd u doorbrengt met uw Koi, hoe meer u zult merken dat elke Koi individuele kenmerken en karaktertrekken heeft.

Koi kunnen soms wel 200 jaar oud worden, maar over het algemeen is de gemiddelde levensduur van een gezonde Koi ongeveer 30 jaar. Dus als u op zoek bent naar een gezelschapsdier voor langere tijd, zijn Koi een goede keuze.

Het bouwen van uw Koikarper leefomgeving.

Voordat u Koi koopt, moet u een goede leefomgeving voor ze creëren. Hier komt de informatie van uw vijverbouwer en leverancier goed van pas. U moet echter niet afgaan op de mening van één persoon. Het kan een goed idee zijn om zelf onderzoek te doen, voordat u de benodigde materialen voor uw vijver gaat kopen. Door zijn populariteit is er een onbeperkt aanbod van informatie over het houden van Koi. Bezoek uw plaatselijke bibliotheek, visserij-centrum, of onderzoek online. Er zijn heel wat dingen nodig om een bewoonbare vijver te onderhouden.

Als het op de grootte van de vijver aankomt, is groter altijd beter. Koi hebben de gewoonte om nogal snel te groeien, dus je moet rekening houden met de grootte van de vijver op hetzelfde moment dat je overweegt hoeveel Koi je erin gaat zetten.

Het filtratiesysteem is uiterst belangrijk. Er zijn 2 soorten filtratie, mechanische en biologische. Mechanische filtratie ontdoet de vijver van vaste stoffen zoals dode algen, insecten en Koi-uitwerpselen. Het is belangrijk om voldoende filtering te hebben voor de grootte van de vijver, en de hoeveelheid en grootte van uw Koi. Biologische filtratie veroorzaakt een stikstofcyclus, die opgeloste afvalstoffen uit uw vijver verwijdert. Zonder biologische filtratie zal het opgebouwde afval veranderen in ammoniak en uw Koi binnen enkele dagen doden.

Naast de technische aspecten van uw vijver heeft u ook de mogelijkheid om een visueel aantrekkelijk gebied te creëren. Watervallen, fonteinen en andere waterpartijen zullen niet alleen een visueel spektakel aan uw vijver toevoegen, maar zullen ook beweging en geluid creëren. Er zijn ook verschillende planten en bloemen verkrijgbaar voor uw vijver.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *