Boilies

Wat zijn boilies?

Het bekendste aas om mee te vissen op karper zijn natuurlijk boilies! Maar wat is een boilie nu eigenlijk? Een boilie heeft de naam te danken aan het Engelse woord “Boiled” wat natuurlijk gekookt betekent. De boilies zijn in Engeland uitgevonden en worden tegenwoordig overal ter wereld gebruikt. Een boilie is niets anders dan een balletje gemaakt van deeg. Er bestaan wel honderden verschillende soorten, maten en smaken.

De eerste karper boilies zijn namelijk bolletjes deeg die door het koken een harde buitenlaag krijgen. De voordelen hiervan zijn dat er minder witvis wordt gevangen en er gerichter op karper kan worden gevist. Door de jaren heen worden er steeds meer ingrediënten en flavours aan de boilie toegevoegd, zoals eiwitten, vismeel en een scala aan smaken hebben de boilie tot een veelzijdig inzetbaar aas gemaakt.

Hoe maak je boilies?

Een goede boilie maken is eigenlijk vrij eenvoudig. Je hebt er wel wat ingrediënten voor nodig. Je moet er voor zorgen dat je een basis mix maakt of kant en klaar koopt bij een hengelsport winkel bij jou in de buurt. Een boilie maken kan je op verschillende manieren. Je hebt er tegenwoordig ook machines voor die het makkelijker maken om een ronde boilie te maken.

allereerst neem en weeg je je ingrediënten af en voor het gemak neem je ongeveer 1 kilo om daar boilies van te draaien. Als je basismix klaar is dan heb je ongeveer 750 gram basismix, hier voeg je zelf nog ongeveer 200 tot 250 gram flavours of andere ingrediënten aan toe en dan. Nu ben je klaar om je boilies te gaan draaien. Je kiest welke diameter boilie je wilt gaan maken. wij zelf vinden de 18mm boilie erg prettig.

Wanneer je klaar bent met het draaien van je boilies ga je ze koken en wanneer je dat gedaan hebt leg je ze op een theedoek neer om te drogen en een harde buitenlaag te krijgen. wanneer je ze een aantal uur hebt laten drogen zijn ze klaar om te gebruiken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.