Blank weekend op mooie stek

Zelfde plek als vorige week.

Dit weekend zijn wij weer naar de stek gegaan van vorige week in Schalkwijk. Vrijdag middag heeft me maatje mij afgezet samen met me vriendin die het inmiddels erg leuk begint te vinden om samen met mij mee te gaan vissen. Vrijdag middag hebben we ons kamp opgebouwd langs de waterkant en ben ik de lijnen gaan uitleggen.

We hebben daar afgelopen woensdag weer wat gevoerd en hadden goede hoop om weer wat leuks in het net te krijgen. Na het uitleggen van de 3 lijnen zijn we maar wat gaan eten. Ik zat zoals gewoonlijk heerlijk over het water te staren. hier en daar zag je wat beweging in het water. Maar van karper was niets te zien.

vrijdag hebben we helaas niets gevangen, waarop ik besloot om 3 andere plekken waar ik gevoerd had mijn lijnen te droppen. Klein beetje naast mijn aas bijgevoerd en s’middags rond half drie zou mijn maatje er bij komen zitten. Die moest eerst nog werken.

Zaterdag middag half 3 mijn maat arriveert.

Half 3 en mijn maat Jeffrey komt aan op de stek. Hij begint rustig aan met het opbouwen van zijn hengels. hij gooit alvast 1 lijn vlak onder het eigen kantje en begint met het opbouwen van zijn tent. We zijn een half uurtje verder en we horen lijn van een molen rollen. Me maat vergat zijn Delkim aan te zetten en kreeg een run.

Helaas de vis had al wat meters lijn te pakken en zwom tussen allemaal pompenblad door en  zag de vis 25 meter verder op omhoog komen. Voorzichtig probeert hij om de vis alsnog vrij te krijgen maar helaas mocht dit niet baten en vlak voor de kant weet de karper zich los te wurmen van de haak. De lijn was net een half uur nat en we hadden niet verwacht zo snel al een aanbeet te krijgen.

Jeffrey gaat verder met het opzetten van zijn tent en daarna heeft hij zijn andere twee hengels uitgelegd. Deze zaterdag hebben we helaas niets meer mogen vangen.

Zondag slechter weer.

Zondag morgen wordt ik wakker omdat ik Jeffrey hoor praten met een andere visser die de kanten aan het afstruinen was om te vissen op snoek. Deze man kwam netjes vragen waar wij onze lijnen hadden gedropt want hij wilde natuurlijk niet onze stekken verstoren en het risico lopen dat hij onze lijnen te pakken kreeg.  Ik ben weer goed gaan liggen op mijn stretcher en weer in slaap gevallen.

Tegen een uur of 10 s’morgens werd ik heerlijk uitgerust wakker. kort daarna word mijn meisje wakker en besluiten we maar een lekker ontbijtje te maken. Gebakken ei met spek en kaas en een lekker bakje koffie. Het weer is wat guurder en het is aanzienlijk kouder dan de dag ervoor.

Het waait redelijk hard en de lucht ziet grijs, vaak wil dit wel het azen van karper bevorderen Maar omdat we zaterdag ook al niets hebben mogen waarnemen besloot ik om maar een ander onderlijntje te gaan gebruiken.

Aanpassen van de strategie.

Na dat we het ontbijt naar binnen hebben geschoven besloot ik maar om eens mijn onderlijnen aan te passen. Ik ben maar met de snowman gaan vissen. En besluit ook om mijn lijnen weer terug te leggen op de stekken waar ik vrijdag ook heb gelegen. Misschien maakt deze andere onderlijn wel het verschil.

Tegen 15.00 uur begint het weer nog slechte te worden. Het gaat harder waaien en het ziet er naar uit dat het gaat regenen. Nog steeds hebben de wijzigingen geen effect en het begint te inderdaad heel hard te regenen. Het is inmiddels al 17.00 uur en wij besluiten om de spullen tussen de regenbui maar op te ruimen en huiswaarts te keren.

Al met al een heerlijk vis weekend goed uitgerust maar helaas mochten we dit keer geen karper vangen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *