5 stappen naar een perfecte Koikarper vijver

Het creëren van de perfecte omgeving.

De perfecte Koikarper vijver begint bij de vijver zelf. U moet een vijver creëren die niet alleen een lust voor het oog is, maar die ook de Koi goed zal onderhouden. De juiste plaatsing, grootte en het juiste vijvertype zijn van essentieel belang bij de aanleg van uw vijver. Als het op de grootte van de vijver aankomt, is groter altijd beter. Koi hebben de gewoonte om nogal snel te groeien, dus u moet rekening houden met de grootte van de vijver op hetzelfde moment dat u overweegt hoeveel Koi u erin gaat zetten. Koikarper vijver

Tenzij je zelf veel kennis hebt van tuinarchitectuur, vissen houden en bouwen, is het misschien een goed idee om het bouwen van de vijver aan een professional over te laten. Hoewel sommige mensen denken dat het zelf aanleggen van de vijver u geld zal besparen, is dit niet helemaal het geval. Als uw vijver de eerste keer niet goed wordt aangelegd, zult u veel geld kwijt zijn aan het oplossen van de problemen die zich voordoen. Niet alleen dat, als uw vijver niet goed is aangelegd, kunt u misschien niet eens vissen in leven houden.

Vergeet niet dat wanneer u een vakman inhuurt, het zijn taak is om u te geven wat u wilt. Ze kunnen hun kennis overbrengen als het op besluitvorming aankomt, maar uiteindelijk zullen ze doen wat u wilt. Daarom kunt u hen niet de schuld geven als uw vijver mislukt als gevolg van de ligging, de grootte of andere factoren. Pas echter op voor extreem goedkope offertes, want ze kunnen de kantjes eraf lopen, wat u later problemen kan opleveren. Offertes kunnen verschillen, maar het verschil tussen de offertes mag niet te groot zijn.

Stap 2- Leren over een Koikarper vijver houden

Kennis is macht als het gaat om Koi houden. Het is belangrijk om zo veel mogelijk te leren over de hobby voordat je er met beide voeten in springt.

Het is belangrijk om de informatie zelf te leren in plaats van te vertrouwen op andere bronnen. Mensen zoals uw koi dealer en vijverbouwer hebben een beperkte kennis, maar zijn niet te vertrouwen als betrouwbare bron, omdat zij producten verkopen en bevooroordeeld kunnen zijn. Bovendien, als u eenmaal thuis bent met uw Koi, kan het zijn dat uw koi dealer of vijverbouwer niet beschikbaar is om u te helpen in geval van een probleem.

Stap 3 – Koikarpers uitzoeken.

Als u eenmaal de perfecte omgeving heeft gecreëerd, moet u gaan kijken of u uw vissen kunt kopen. Het is belangrijk om te onthouden dat u nooit te veel Koi aanschaft, omdat ze vrij groot worden en zich bijna jaarlijks voortplanten. Overbevolking van uw Koivijver zal in de toekomst voor ernstige problemen zorgen.

Stap 4- Het voorkomen van veel voorkomende problemen met de Koikarper vijver

U kunt bepaalde soorten problemen met de Koivijver voorkomen door eenvoudige preventieve stappen te volgen. Plaats nieuwe vissen altijd in quarantaine voordat u ze aan uw huidige Koipopulatie toevoegt. Koi kunnen bepaalde ziektes en virussen hebben, zoals KHV of Koi Herpes Virus, zonder dat ze symptomen vertonen. Door ze in quarantaine te plaatsen, vermindert u aanzienlijk het risico dat uw populatie wordt blootgesteld aan potentieel dodelijke situaties.

Voer ten minste wekelijks watertests uit. Zo kunt u afwijkingen in de testresultaten opmerken lang voordat uw vijver symptomen van stress gaat vertonen. Dit kan niet alleen uw vijver, maar ook uw vissen redden.

Stap 5 – Het voeren van uw Koikarpers

Tot slot kan het voeren van uw Koi een van de leukste onderdelen zijn van het hebben van een perfecte Koikarper vijver. Neem contact op met uw plaatselijke dierenwinkel of Koikarper-dealer als het gaat om de hoeveelheid en het soort voer dat u uw vissen moet geven. Het voederpatroon verandert naar gelang van het seizoen en de temperatuur.

Koi kunnen traktaties krijgen zoals fruit, groenten, brood en in de winkel gekochte traktaties. Koi kunnen letterlijk worden getraind om rechtstreeks uit uw hand te eten. Dit vergt tijd en geduld, maar zal uiteindelijk vermaak opleveren voor u en uw bezoekers.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *